Valpar

Information om valpköpet

När du köper eller blir fodervärd till en valp från vår kennel så vill vi att du ska känna dig lugn och trygg. Vårt mål är att ALLA som har en hund från vår kennel känner att de kan kontakta oss när som helst vid div frågor.

Vid leverans av valparna följer vi SKK’s rekommendationer.
Detta innebär att valparna är minst 8 veckor, registrerade, chipmärkta, avmaskade, vaccinerade samt veterinärbesiktade (max 1 vecka innan leverans). Vi följer även riktlinjerna vad gäller SKK’s avelspolicy, samt rasstandard vad det gäller SWTK.

Innan valpköpet träffas vi och lär känna varandra. Vi går även igenom rasen och vad som krävs av er som valpköpare.

För att valpen skall få en så lugn omställning som möjligt medföljer mat för den första tiden hemma och en filt som känns trygg med mammas och syskonens dofter. Du får även 1-års medlemsskap i SWTK (Svenska Wheaten Terrier Klubben) och en bok som kan vara ett stöd under hundens hela liv och lite andra småsaker som kan vara till nytta.

Vi erbjuder även möjlighet att få hunden klippt kostnadsfritt under första året och till reducerat pris efter det. För att detta inte skall bli så jobbigt vänjer vi valparna med borstning och kamning så tidigt det går. Vid klippning och kamning används ett trimbord. Det är bra om man skaffar ett trimbord och lär valpen att stå där när den kammas. Detta underlättar klippningen. MH test samt HD röntgen gör vi på alla våra foderhundar Vi ser gärna att det görs på alla valpar från våran kennel.